fbpx

Uld til børn – blødt og behageligt uldtøj

uld til baby

Uld til baby'er - farvel til myterne

Myte 1 – alt uld kradser!

Der findes uld der kradser, men det meste uld der bliver anvendt til baby’er og børn i dag er lavet af merinould, men der er rigtig mange uldtyper som bliver anvendt i dag der ikke kradser.

Myte 2 – uldtøj er virkelig kedeligt at se på!

Der findes i dag rigtig mange forskellige styles indenfor uld, og mange forskellige brands laver fine forskellige styles, herunder Joha, FUB, Engel osv. Vi forhandler mange fine styles i Flower Kids til ufattelige gode priser hvor alle kan være med – følg med på vores Instagram og se løbende udvalget af uld i butikken. 

Myte 3 – Kroppen vænner sig til varmen som uld giver!

Nej, dette er ikke korrekt. Uld gør blot det, at det holder dit barn tør, varm og derfor tilpas, det kan ikke påvirke barnets temperaturregulering. 

Fakta om uld og dens egenskaber

Kan jeg bruge uld til et varmt barn?

Ja! Men kig på dit barn, uanset om det har uld, bomuld eller et andet materiale på.

Kan uld blive for varmt eller koldt? 

Uld kan blive for varmt ja, hvis du bruger uld på varme sommerdage. Der findes dog uld som er blandet med fx silke og bomuld, dette kan være rigtig godt til de kølige sommerdage. Uld er ikke isolerende for vinden, så på blæsende dage kan det blive for koldt selvom man har uld på.

Hvordan vasker jeg mit uldtøj?

Det er vigtigt at man følger den vaskeanvisning der er på tøjet. Nogle typer uld kan tåle en helt alm. maskinvask, andet på uldprogram (30 grader og lav centrifugering), og noget tåler kun håndvask. Hvis man er det mindste i tvivl så vask dit uld i hånden, stræk det forsigtigt og lad det ligge på et håndklæde til tørre. Anvend altid uldvaskemiddel, da det bevarer lanolinen i tøjet. Jeg kan anbefale mærket Sonett, som er biologisk nedbrydeligt. Sonett laver også en uldkur som er god til uldtøj der er lidt slidt.    

Hvad gør uld som bomuld ikke kan?

– Uld er temperaturregulerende

– Uld er fugt og svedtransporterende 

– Uld er isolerende

– Uld har antibakterielle egenskaber 

– Uld er en god beskyttelse mod UV stråler

Uld i forskellige typer

Der findes mange forskellige typer og blandinger af uld her er nævnt nogle:

Alpaca – tæt, blødt, elastisk materiale, forbliver i en pæn kvalitet. Indeholder ikke Lanolin! 

Merinould – tynd og blød i kvaliteten i forhold til ren uld. 

Superwash – tåler mere maskinvask da uldet er behandlet. 

Uldfleece – anvendes ofte til sovedragter. 

Uld/bomuld – en blanding mellem uld og bomuld. 

Uld/silke – en blanding mellem uld og silke, det er en meget let og blød kvalitet.

 

Hvorfor købe uldtøj til dit barn?

Fordi det er lækkert, og fordi dit barn vil elske det!

Udover den selvfølgelig fine grund så er der selvfølgelig flere. 

Omskifteligt vejr. 

Kender du det når du skal putte dit barn til lur – den ene dag er der 5 grader, den næste minus 2 grader. Hvad skal de have på i dag til lur? De havde det egentlig lidt til den kølige side i går. Her kan uld være løsningen, da det er temperaturregulerende, hvilket gør at dit barn bliver holdt varm og tilpas. 

Køb produkter med 70 % uld i, hvis du vil have den maksimale effekt af ulden, især i de kolde måneder. Køb uld blandet med silke og bomuld til de mere kølige sommerperioder.

Derfor skal du købe uld hos Flower Kids:

Uld ligger i den dyre ende, dvs. at du får ofte ikke uld under 50-70 kr. pr. del. Derfor er det både godt for din pengepung og miljøet at handle secondhand. Du finder det til priser hos os helt op til 80-90 % af nyprisen, og det er ofte helt som nyt! Vi forhandler også unikke styles, som bliver håndstrikket. Se mere om butikken og vores åbningstider her

søde får med uld

Hvordan ved jeg om mit barn har for lidt eller for meget tøj på?

En god regel er: mærk dit barn i nakken. Hvis dit barn er fugtigt og vådt i nakken så har det for meget tøj på, og omvendt hvis dit barn er kølig i nakken så har det for lidt tøj på. 

Uld og allergi

Nogle børn er allergiske overfor lanolin, dermed også for uld der er lanolin i. Der findes uld uden lanolin. Hvis dit reagerer overfor ulden mod huden med rødme, prøv da et anden type uld evt. med silke i. Årsagen til reaktionen kan være de små fibre og fimrehår der er i ulden. 

Jeg håber at dette indlæg hjælper dig til at gøre uld til en del af dit barns garderobe – for jeg er helt sikker på at dit barn vil elske det ♥

Hvis du gerne vil se hvad der er af uld i butikken, så send os en mail på: kontakt@flowerkids.dk eller skriv en privatbesked på Instagram eller Facebook.

Kærligst // Tina 

Del gerne blog indlægget så andre også får glæde af det♥

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på email
Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyst til at få 9 gode råd til forebyggelse af ulykker og førstehjælp til børn - samt en gave?

Få det tilsendt med det samme til din mail!

Samtidig tilmelder du dig vores nyhedsmail, hvor du kan forvente at få gode tilbud, nyt fra butikken, fif til børnefamilielivet, info om nye blogindlæg og rabatter. 

Du kan altid afmelde nyhedsmailen igen  ♥♥♥

Forfatteren bag

Mit navn er Tina Bonde Jakobsen, jeg er mor til 2 og tidligere sygeplejerske. 

Jeg har i efteråret 2019 åbnet en skøn hyggelig lille børne reshop i centrum af Aarhus. 

Jeg brænder for bæredygtighed, og ønsker at opfordre til, at vi hver især til tider kan ændre forbrugsmønster fra nyt til secondhand! Uden at være hellig omkring det♥

Bloggen ´Et evigt BÆREDYGTIGT´ børneunivers´ kommer til at omhandle en masse skønne blogs om livet i vores lille reshop, samt relevante idéer og råd, som kan være vores kundesegment til gavn. 

Mest læste

For kun 175 kroner

GØR VI KLARGØRINGEN FOR DIG!

Kontakt os via nedenstående formular, og så skriver vi tilbage, hvor nemt det er for dig, at få en reol til dit genbrugsguld.